top of page

Hieronder vind je de meeste gestelde vragen. Zit het antwoord er niet bij? Neem dan even contact op.

Wat is een spierknoop/triggerpoint?
Spierknopen/Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Hoe vaak moet ik een massage nemen voor om een optimaal resultaat te behalen?

Bij een lichamelijke klacht is het het beste om 1  keer per week langs te komen tot de klacht bijna over is. Daarna 1 keer per 2 weken tot de klacht weg is. Daarna om de 4 weken om de klacht weg te houden. ( De 5 +1 massage gratis is bij klachten een aanrader)

Vervolgens raad ik meestal aan om over gaan naar ‘massage–onderhoud’.
Bij onderhoud kom je om een bepaalde tijd, zeg om de 4 tot 6 weken. Tijdens een onderhoudsmassage of preventieve massage zal ik extra aandacht geven aan eerdere klachten (als die er zijn) en zal ik verder op zoek gaan naar mogelijke andere aandachtspunten. Op deze manier houd je je lichaam in topconditie. Zit je veel op kantoor of sport je regelmatig, dan is dit natuurlijk erg belangrijk.
Ik maak vaak de vergelijking met het onderhoud van een auto. Door de auto regelmatig te onderhouden, voorkom je vaak onvoorziene problemen en kosten. Dit werkt niet anders dan bij je lichaam. Kom je pas als je al klachten hebt, dan is het moeilijker om daar weer vanaf te komen. Verzorg je je lichaam regelmatig met een massage, dan kun je klachten voorkomen. Op je houding letten gaat ook al veel helpen. Zit er spanning in je schouders wanneer je achter de pc zit? Let op je houding en probeer ze te laten rusten in ontspannende houding. 

Wanneer mag er geen massages gegeven worden? 

Er zijn contra-indicaties. Dit betekent dat er in bepaalde gevallen geen massage gegeven mag worden aan een cliënt die bijv bij.​

  • Koorts

  • Besmettelijke huidaandoeningen

  • Acute ontstekingen , longontsteking

  • Infecties zoals griep, verkoudheid, keelontsteking enz.

  • Medicijnen met gele waarschuwingssticker (overleg met je arts)

  • Antibiotica (overleg met je arts)

  • Hartklachten en hartafwijkingen (Overleg met je arts)

  • Bloedverdunners (overleg met je arts)

Hoe kan ik een massage betalen?

Dit kan contant (liefst en zoveel mogelijk gepast) of via een tikkie ( bank betaalverzoek).

Pinnen is niet mogelijk.

Mag ik ook kletsen tijdens de massage?   

Natuurlijk mag dat. Soms is het even lekker om dingen te ventileren en te bespreken maar raad ik het aan? Nee, want wanneer we tijdens de massage met elkaar praten blijven we in ons hoofd zitten. De massage is er juist op gericht om weer meer in je lijf te komen en te genieten van de aandacht die je lijf krijg

Is duizelig worden normaal na een massage?

Na een massage behandeling kan je duizelig worden. Dat is normaal omdat je lichaam zich herstelt. Soms kan je last hebben van een verstopte neus tijdens een massage. Je ligt ook met je gezicht naar beneden in het gezicht gaatje op de massage tafel waardoor voorholte vocht naar je neus en keel gaat. Dit gaat voorbij zodra je weer opstaat.

bottom of page